Вход Нова Регистрация
Нова Регистрация  Нова регистрация
28 Февруари, Неделя, 05:46 часа
Търси предаване
Тв Програма Новини „Дългият път към дома” ще дебютира със специална...

„Дългият път към дома” ще дебютира със специална двучасова премиера на 5.11. oт 21:55 часа по National Geographic

03 Ноември
„Дългият път към дома” ще дебютира със специална двучасова премиера на  5.11. oт 21:55 часа по National Geographic

Сериалът на National Geographic в осем части „Дългият път към дома“ – един завладяващ и интимен поглед към тежката дан на войната, която плащат войниците и техните семейства - ще дебютира със специална двучасова премиера на 5.11. от 21:55 часа.

Базиран на книгата, бестселър на New York Times, от международно признатата журналистка Марта Радац, „Дългият път към дома”разказва историята на „Черната неделя“, когато малък военен взвод от Първа дивизия на кавалерията на САЩ е нападнат жестоко от засада в Садр Сити, Багдад, през април 2004. Осем войници жертват живота си този ден, а над 65 са сериозно ранени.

Войникът никога не е сам. Бойците в тази история не са изключение. Игралната поредица предлага на зрителите интимна гледна точка за войната през очите и сърцата на самите воини и техните семействата у дома. Това е едно заредено с адреналин и силно емоционално пътуване, което проследява битката едновременно на два фронта –  на изпълнените с хаос и терор улици на Садр Сити, където група неопитни млади войници се изправя срещу неочаквана и невъобразима атака със смелост, която не са и подозирали, че притежават, и на родна земя във Форт Худ, Тексас, където техните близки също преоткриват собствения си кураж и решимост, докато трепетно очакват новини от любимите си и се опасяват от най-лошото.

Сериалът в осем части разказва историите не само на онези смели войници, но също и на сънародниците им, участвали в трите изключително рисковани спасителни мисии, които провеждат, за да ги освободят. В продължение на осем часа, колкото е и продължителността на обсадата, всеки епизод проследява различен персонаж и неговото уникално и завладяващо преживяване, разкривайки ни техния героизъм и човечност.

Сериалът е с участието на Майкъл Кели („Къща от карти“, „Табу“) в ролята на лейтенант Гари Волески (днесгенерал Волески), командващ батальона, който е поел властта над Садр Сити броени часове преди да избухне нападението; Джейсън Ритър („Родители“, „Момичета“) в ролята на капитан Трой Деноми, който смело води конвоя през града; И Джей Бонила („Незабравимо“) в ролята на командира на взвода, старши лейтенант Шейн Агеро; Кейт Босуърт („Синьо увлечение“, „SS-GB“, “The Art of More”) в ролята на Джина Деноми, млада съпруга и отскоро майка, която се бори със собствените си страхове, докато помага на семействата на убитите и ранените; Сара Уейн Калис („Бягство от затвора“, „Живите мъртви“, „Колония“) като съпругата на Гари Волески – Лиан Волески, лидер на Групата за Семейна Готовност; Ноел Фишър („Безсрамници“) в ролята на 24-годишния войник и по-късно активист за мир, редник Томас Йънг; както и Джереми Систо („Предградие“, „Закон и ред“, „Два метра под земята“) в ролята на сержант Робърт Милтънбъргър.

В сериала участват още Джон Бийвърс („Военни престъпления“, „Готъм“, „The Fresh Beat Band“) като избухливия и героичен сержант Ерик Буркуин; Дариъс Хомайун  („Тиранин“) като иранския преводач на взвода Джасим ал-Лани; Хорхе Диаз („Непорочната Джейн“, “The 33”) в ролята на ефрейтор Изриъл Гарза; Иън Куинлън („Готъм“) като ефрейтор Робърт Арсиага; Патрик Шварценегер („Влюбени“) като сержант Бен Хейхърст; Кенни Лу („Военни престъпления“) като сержант Еди Чен и Джошуа Бренън (“Skinford”) като сержант Джаксън.

Премиерните епизоди включват:

 

„ЧЕРНА НЕДЕЛЯ”

СПЕЦИАЛНА ДВУЧАСОВА ПРЕМИЕРА

5.11. от 21:55

Войниците от Първа дивизия на кавалерията на САЩ от Форт Худ, Тексас, се сбогуват с близките си, отправяйки се на мироопазваща мисия в Садр Сити, Багдад. Зоната, в която няма инцидент вече година, е известна като „най-сигурното място в Ирак“. Военната част е в страната само от четири дни, когато войниците под командването на лейтенант Шейн Агеро са нападнати при рутинна обиколка. Първите изстрели прозвучават като пуканки, но само след минути безпощадна градушка от летящи куршуми обсипва конвоя от автомобили. Две от военните коли са извън строя и взводът на Агеро няма шанс за връщане обратно в базата. Удържайки все по-силен дъжд от изстрели откъм покривите на сградите, мъжете се отправят по дълга, тясна и безименна улица, където намират убежище, нахълтвайки в къщата на ужасено иракско семейство. Междувременно във военния лагер Ийгъл лейтенант-полковник Гари Волески и капитан Трой Деноми започват първата от три спасителни мисии за връщане на контрола над града и спасяването на войниците, преди да е станало твърде късно. На родна земя съпругите на войниците и техните семействата продължават с живота си, като се стремят да запазят усещането, че всичко е нормално в отсъствието на любимите си, без да осъзнават, че в този момент ситуацията в Ирак ескалира стремглаво.

 

„КЪМ НЕИЗВЕСТНОТО”

12.11.от 21:55

Деноми предвожда първата спасителна мисия в Садр Сити под тежък обстрел, изправяйки се срещу непреодолима група от иракски бунтовници. Ясно е, че те са подготвяли засадата от седмици. Волески пуска и втори спасителен конвой. И двата понасят тежки загуби, докато Агеро и неговите хора се борят, за да удържат позицията си в къщата, където са се укрепили. Междувременно, обратно на родна земя във Форт Худ, Тексас, Джина Деноми се бори със свои предизвикателства, като се опитва да се справи със задачата да бъде новият лидер в екипа за взаимопомощ и грижа на Групата за Семейна Готовност на Форт Худ, както и да бъде майка на новородения си син.

 

„ДОЛИНАТА НА СМЪРТТА”

19.11.от 21:55

Преди отпътуването си сержант Робърт Милтънбъргър е завладян от силното предчувствие, че ще намери смъртта си в Ирак. Толкова е убеден, че си взема сбогом със съпругата и семейството си. Сега, в разгара на битката, предчувствието се завръща и кара Милтънбъргър да прекрати похода на своите войници в задната част на един от спасителните конвои, за да ги опази. Но един от военните камиони на Милтънбъргър е ударен и с падането на нощта той и хората му се оказват заседнали в града при все по-опасни условия. На друго място в града Деноми евакуира своите ранени войници и се прегрупира с Волески за следваща спасителна акция, докато Агеро и хората му се опитват да се свържат с тях. Новините за атаката достигат до САЩ, където Лиан Волески и Джина Деноми се опитват да утешат притеснените семейства, докато напрежението и страховете растат.

 

„ИЗБОРЪТ”

26.11.от 21:55

Първоначално ревностен противник на американската окупация, преводачът Джасим ал-Лани, някога силно привлечен от въоръжените бунтовници, които стоят зад атаката, ги напуска след убийството на близък свой приятел. Отдаден мюсюлманин, тихият ал-Лани не се ползва с доверието на всички войници, особено на сержант Буркуин. Напрежението в къщата-убежище расте, след като командващите сменят тактиката и принуждават Агеро да вземе решение, което ще бележи взвода му завинаги. Обратно във Форт Худ, Лиан и Джина научават за жертвите на иракска земя и дават всичко от себе си, за да се подготвят и да успокоят семействата, които разчитат на тяхната подкрепа.

 

„РАЙ”

3.12.от 21:55

Редник първа степен Томас Йънг силно вярва в идеала за справедливост, но също и във войната и възмездието. Ужасяващата реалност на сраженията се разкрива пред него много бързо, когато взводът на Милтънбъргър попада под искрите на куршумите. Броят на жертвите зад LMTV камиона им расте, докато Деноми продължава да се опитва да спаси обсадения взвод. В същото време на покрива на иракската къща мъжете на Агеро си дават сметка за разрушението, което са принудени да причинят. За Йънг точно този момент на 4 април 2004 отбелязва началото на една доживотна борба и мисия за мир, чрез която ще докосне хиляди човешки животи.

  

„ИЗГУБЕНА НАДЕЖДА”

10.12. от 21:55

Зад строгата фасада на сержант Ерик Буркуин се крие сърцераздирателно минало, заради което е трябвало да напусне училище на 17 и да се запише в армията. Сега, на 23, Буркуин е в капана на подобното на лабиринт предградие Садр Сити в Багдад. Боеприпасите на войниците в иракската къща свършват бързо. Буркуин се опитва да изпрати сигнал на хеликоптерите в отчаяно усилие да съобщи локацията си, повеждайки една последна битка. Във Форт Худ семействата се борят със своите предизвикателства, докато още новини идват от Садр Сити.

„СЪНУВАЙ МЕ”

17.12.от 21:55

Кулминационната последна глава от сериала в осем части „Дългият път към дома“. В нощта на битката ефрейтор Изриъл Гарза сънува, че се завръща при съпругата си Лупита и двете им деца. Спасителните отряди най-накрая пробиват обсадата на взвода, но битката не е взела всичко, което може – и в Садр Сити, и във Форт Худ. С падането на мрака и нарастването на броя на жертвите раненият Гарза се уповава единствено на съня от предишната нощ и е решен да се прибере у дома. Осем часа след първите изстрели мъжете от Първа кавалерийска дивизия се обединяват и трябва да се справят с новата реалност на войната, която току-що е започнала. Войниците и семействата почитат паметта на падналите в битката.

„Дългият път към дома“ е адаптиран за екран от сценариста и изпълнителен продуцент Мико Алане. Сериалът е режисиран от носителите на Еми Фил Ейбрахам и Микаел Салъмън. Изпълнителни продуценти са Майк Медавой, Мико Алане, Джейсън Кларк, Бенджамин Андерсън и Едуард Макгърн. За National Geographic продуцент е Каролин Дж. Каролин Бернщайн, Изпълнителен вицепрезидент и ръководител на дивизията за развитие на игрални продукции.


Телевизия: National Geographic; Предавания, свързани с тази новина: Дългият път към дома

Сподели във Facebook Сподели във Facebook

Филмите днес
Повече не искам да виждам предаванията в тази кутия
00:30KinoNova: "21 моста" - криминален екшън с уч. на Чадуик Боузман, Сиен...
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
03:50HBO 2: "Само един свят не стига", шпионски екшън, Великобритания, 199...
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
03:55Film Box: Непознатата Мистерия, Трилър Италия 2006
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
04:20TV1000: Вятърът в ечемичените ниви, Ирландия,Великобритания, драма/во...
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
04:45Cinemax: "Джей и Мълчаливият Боб отвръщат на удара", комедия, САЩ, 20...
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
04:54Vivacom Arena: Истинският Люин Дейвис Драма, Музикален 2013
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
04:55MovieStar: Нощно премеждие
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
05:00Nova TV: Мадагаскар 2 /п/
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
05:15HBO: "Дивото зове (2020)", психологическа драма, САЩ, 2020; реж. Крис...
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
06:00TV+: "Ла Лига: Най-добрите спасявания на 2020"- документален филм
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
06:00Diema Family: Слънчеви момичета /п/
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
06:00bTV Cinema: "Друг живот"
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
06:10Film Box: Наръчник за майки и дъщери Романтичен Франция 2002
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
06:30TV+: "Ариц Адурис - Хитрата лисица напуска сцената" - документален филм
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
06:30Cinemax: "Градски легенди III: На гости в "Студения дом"", комедия - ...
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
06:30Eurocom: България, която съградихме - документален филм
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
06:30bTV: "Как климатът създаде историята" /част II/
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
06:36Vivacom Arena: Две опашчици Анимация, Приключенски 2018
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
06:55MovieStar: Момчето буря
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
07:00Eurocom: Ekids - Анимация
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
Виж всички Филми днес
Футболните мачове днес
Повече не искам да виждам предаванията в тази кутия
04:00Max Sport 3: Серия А: Болоня - Лацио
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
04:10BNT 3: Футбол: Манчестър Юнайтед - Реал Сосиедад - среща-реванш от 1/...
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
06:00Max Sport 3: Серия А: Верона - Ювентус
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
06:10BNT 3: Футбол: Среща-реванш от 1/16-финалите на турнира на УЕФА "Лига...
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
07:00TV+: "Ла Лига: Говорим за футбол с Шави Ернандес" - 1 еп., документал...
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
07:30Diema Sport: Футбол: Славия - Арда efbet Лига /п/
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
08:00BNT 3: Обзор "УЕФА Лига Европа"
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
08:00Film Plus: Футбол: Атлетик /Б/ - Виляреал (Ла Лига Сантандер, сезон 2...
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
08:00Diema Sport 2: Футбол: Манчестър Сити - Уест Хям Юнайтед Висша лига -...
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
08:45Nova Sport: Футбол: Борнемут - Уотфорд Чемпиъншип - /п/
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
09:30Diema Sport: Футбол: Лудогорец - ЦСКА efbet Лига /п/
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
10:00Film Plus: Футбол: Барселона - Елче (Ла Лига Сантандер, сезон 2020/20...
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
10:00Diema Sport 2: Футбол: Лийдс Юнайтед - Астън Вила Висша лига - /п/
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
10:00Max Sport 3: Серия А: Торино - Сасуоло
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
11:10BNT 3: Футбол: Манчестър Юнайтед - Реал Сосиедад - среща-реванш от 1/...
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
11:30Diema Sport: Студио "Футбол" - директно
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
12:00Diema Sport 2: "Светът на Висшата лига" предаване за английски футбол...
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
12:00Diema Sport: Футбол: Ботев Враца - Царско село efbet Лига - директно
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
12:30Film Plus: "Ла Лига: Говорим за футбол с Рафа Бенитес и Миста" - 3 еп...
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
12:30Diema Sport 2: Висша лига: Съботен обзор предаване за английски футбо...
Добавете това предаване към личната си ТВ програма
Виж всички Футболни мачове днес
Сериалите
Сериалите днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Теленовелите
Теленовелите днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Научнопопулярните филми
Научнопопулярните филми днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Токшоу предаванията
Токшоу предаванията днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Баскетболните мачове
Баскетболните мачове днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Волейболните мачове
Волейболните мачове днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Тенис срещите
Тенис срещите днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Зимните спортове
Зимните спортове днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Формула 1 състезанията
Формула 1 състезанията днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Най-популярни предавания
ТВ Новини / Актуално