Вход Нова Регистрация
Нова Регистрация  Нова регистрация
22 Септември, Петък, 23:55 часа
Търси предаване
Тв Програма Новини Акценти от програмата на Fiesta tv за седмицата от 3 до 9...

Акценти от програмата на Fiesta tv за седмицата от 3 до 9 октомври

03 Октомври
Да се повозим в луксозната лимузина „Майстори готвачи
 "Нужните неща не ме интересуват, дайте ми лукс" - казал го е безкрайният източник на афоризми Оскар Уайлд. Предлагаме ви тази седмица и вие да го ударите на декадентски разкош с програмата на Фиеста ТВ.
 
 
Майкъл Боначини от "Майстори готвачи" например ще ви демнострира лукс в създаването на невероятни желирани специалитети.  Приготвянето отнема часове, а обикновено се изяждат на две хапки в съпровод с шампанско. Тук основният лукс е времето. Позволете си тази глезотия - отделете половин ден за приготвянето на пет желирани ордьовърчета на клечка или четири пъдпъдъчи яйца в чашка от мартини с ароматен бульон.
 
 
"Майстори готвачи", този архипелаг на лукса сред посредствеността на битовизма, можете да видите всеки делничен ден от 12.00, 17.00 и 21.00 ч. и през уикенда от 10.30, 18.30 и 22.00 ч.
 
Единство на време, място и вкус
Всеки, който е опитвал току-що откъснат летен домат, може да се смята за късметлия. Има храни, които можем да опитаме само на мястото, на което се раждат или приготвят. Точно тези луксозни продукти търси "Полуостровът на съкровищата", предаването за автентични вкусове от България и Балканския полуостров.
 
 
Еленският бут се прави от полудиви прасета, чието отглеждане и хранене е цяла наука. Бял мъж се приготвя от сиренето на овце-аристократки с чисто родословие поне 30 години назад. Пак от овче мляко се прави крокмач, но само в Луковитско и само през август. Така наречените ендемични прокути, явно си струват усилията - за да стигне до тях водещият Валери Нешов цепи дърва, пере халища, рине сняг и пасе животни. Такава е понякога цената на нещата, които не се купуват с пари.

Новият епизод на „Полуостровът на съкровищата" гледайте през седмицата (вижте часовете в програмата), а ако сте пропуснали първите серии – можете да наваксате в четвъртък, петък и събота от 1.00 ч. през нощта.
 
С какво е пълна Кулинарната купа?
Всички сме чували за митичните звезди от каталога на Мишлен, които се дават трудно, задържат се още по-трудно, лесно е само губенето им. Какво им е толкова специалното на подобни класации можем да разберем, когато видим на какво са подложени претендентите за Националната кулинарна купа. Най-взискателното жури прекарва през иглени уши най-добрите сред добрите, за да остане накрая един. Дали доброто представяне в първи кръг гарантира успех и във втори? Имат ли предимство ветераните в надпреварата или новаците имат скрито надмощие? Кое се цени повече - традицията или оригиналното мислене?

Гледайте „Националната кулинарна купа” само по Фиеста ТВ в понеделник от 9.00 ч., сряда от 16.30 ч. и в неделя от 0.30 ч.

Телевизия: HBO 2; Предавания, свързани с тази новина: Майстори готвачи, Полуостровът на съкровищата

Сподели във Facebook Сподели във Facebook

Филмите днес
Повече не искам да виждам предаванията в тази кутия
Футболните мачове днес
Повече не искам да виждам предаванията в тази кутия
Сериалите
Сериалите днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Теленовелите
Теленовелите днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Научнопопулярните филми
Научнопопулярните филми днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Токшоу предаванията
Токшоу предаванията днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Баскетболните мачове
Баскетболните мачове днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Волейболните мачове
Волейболните мачове днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Тенис срещите
Тенис срещите днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Зимните спортове
Зимните спортове днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Формула 1 състезанията
Формула 1 състезанията днес
Искам да виждам тази кутия отворена
Най-популярни предавания
ТВ Новини / Актуално